Skip to main content

Ridderrennet på statsbudsjettet i 2021

Høyre, Fremskrittspartiet, Venstre og Kristelig Folkeparti er enig om statsbudsjettet for 2021, og det er med stor glede vi ser at Foreningen Ridderrennet kommer inn på statsbudsjettet med 2 millioner kroner.

Vi har jobbet lenge med å få på plass grunnfinansieringen. Dette er stort for oss i foreningen Ridderrennet som nå kan satse på videre utvikling, forteller generalsekretær Anne-Kristin Wadahl. I en tid med uforutsigbarhet og avlyste arrangementer så gir det ro og trygghet til å planlegge veien videre.  Vi har startet reisen med det nye Ridderrennet, og lanserte i høst en helt ny profil og nye nettsider.
-Denne fantastiske nyheten gir oss enda et løft.  Pengene betyr utrolig mye for oss, men minst like viktig er anerkjennelse av vårt arbeid, sier en glad Anne-Kristin Wadahl.

Happy and jubilant guide and participant after completing Ridderrennet
Glade deltagere på Ridderrennet som er en del av Ridderuka.

Ridderrennet har eksistert siden 1964. Det som startet med et skirenn for blinde har utviklet seg til å bli verdens største vintersportsuke for personer med fysisk funksjonsnedsettelse. Vi skaper møteplasser og læringsarenaer, både for deltakere, samarbeidspartnere og ledsagere. Vi lærer oss å forstå hverandre bedre, gir hverandre livsglede samt oppleve verdiene av mangfold i samfunnet. For det er i møte med andre vi lærer mest om oss selv. Reisen vår har vart lenge, men har allikevel så vidt begynt. Vi har planer om å utvikle våre lærings- og mestringsarenaer de neste 50 årene også, og er utrolig takknemlig for støtten vi nå for over statsbudsjettet og oppmerksomheten det gir.

 

Guide Bent Høie (Norwegian politician) together with a participant in Ridderrennet

– For regionen vår bidrar Ridderrennet til viktig lokal verdiskaping eksempelvis for Beitostølen, Øystre Slidre og Valdres i form av turisme og arbeidsplasser. Ridderrennet drives i hovedsak som en gigantisk dugnad hvor lokalbefolkningen bidrar til å skape et godt arrangement for de som deltar og for regionen vår, sier Stortingsrepresentant fra Oppland Morten Ørsal Johansen.

 

«En historisk dag!»

- Håkon Gisholt, styreleder i foreningen Ridderrennet

– En historisk dag sier styreleder Håkon Gisholt, og legger til at dette gir oss kraft og motivasjon til å utvikle Ridderrennet inn i fremtiden. Vi skal fortsatt jobbe for å stimulere til en aktiv og meningsfull hverdag for personer med funksjonsnedsettelse, og sørge for at enda flere kan ta del i våre aktiviteter gjennom året.

Våre riddere

See all

Our partners