Den 5 -8. august vil nyvinningen BikeRidderCamp gå av stabelen for første gang. Campen går over fire dager med trening og sosialt samvær. Campen avsluttes med et Ridderritt.
BikeRidderCamp 2021 skal være en testpilot med 20-25 deltakere, men planen er at arrangementet på Beitostølen skal bli så populært at det videreføres i 2022. Foreningen håper arrangementet skal skape større interesse for parasykling for syns- og bevegelseshemmede.
– Vi har fokus på å skape nye møteplasser og læringsarenaer, og har jobbet med dette en stund. Vi er glade for å ha med oss samarbeidspartnere med solid kompetanse og erfaring på området. Håpet er at prosjektet vil rette fokus mot, og sette fart i interessen for parasykling som aktivitet, sier Anne-Kristin Wadahl, generalsekretær i Foreningen Ridderrennet.
Trening, sosialt samvær og ritt
Startskuddet går torsdag 5. august, der alle møtes til lunsj på Beitostølen Helsesportsenter. Deretter er det trening, middag og sosialt samvær. Sistnevnte er noe Foreningen Ridderrennet legger stor vekt på.
– Det er mulig å prøve både landeveis sykling og MTB downhill sykling under Campen. Det skal gjennomføres flere instruksjons- og treningsøkter torsdag, fredag og lørdag. Søndag avslutter vi med Ridderrittet og deretter en god lunsj, forteller Wadahl.
Sykkelglede for alle
BikeRidderCamp arrangeres i samarbeid med Norges Cykleforbund og Beitostølen Helsesportssenter. Cykleforbundet opplyser at de ser meget positivt på arrangementet.
Visjonen til Norges Cykleforbund er «Sykkelglede for alle». BikeRidderCamp er en utmerket arena for å nå ut til bredden av utøvere med funksjonsnedsettelse og få de til å forsøke seg på terreng- og landeveissykling. Vi er veldig glade for at Foreningen Ridderrennet gir utøvere denne muligheten, og til å forsøke med konkurranse i helt ny gren, sier Eystein Stokstad, generalsekretær i Norges Cykleforbund.
Selve Ridderrittet, som avslutter campen, er et samarbeid mellom Valdres CK og Norges Cykleforbunds sin para-satsing, som ledes av Jason Dyck.
– Jason har jobber hardt for å bygge parasykling-miljøet i Norge, og vi tror sterkt på at god breddesatsing vil være et svært viktig element for å kunne bygge et godt landslag, fortsetter Stokstad.
Fruktbart samarbeid
Foreningen Ridderrennet og Beitostølen Helsesportsenter har gjennom flere år samarbeidet om å gjøre friluftslivsopplevelser tilgjengelig og mulig for alle, gjennom arrangementet RidderCamp. Nå ser vi fram til å videreutvikle samarbeidet med et arrangement spisset mot sykling, sier Astrid Nyquist, direktør ved Beitostølen Helsesportsenter.
Sykling er populært
Uavhengig av alder, er sykling en av de mest populære aktivitetene blant våre brukere i forbindelse med re-/habiliteringsopphold her hos oss på Beitostølen. Våre dyktige instruktører og terapeuter innehar bred kompetanse og lang erfaring med tilpassing av sykler, og tilrettelegging for sykkelaktivitet for mennesker med ulike funksjonsnedsettelser, sier hun.
Nå gleder de ansatte på helsesportsenteret seg til å kunne bidra med denne kompetansen inn nyvinningen BikeRidderCamp.
– Vi ser frem til å bidra på arrangementet i august, og kunne ønske deltakerne velkommen til senterets flotte fasiliteter og nærområde, fortsetter Nyquist.
Hun håper at samarbeidet med Norges Cykleforbund i anledning arrangementet, skal bidra til gjensidig kunnskapsdeling, og grunnlag for ytterligere utvikling av Beitostølen Helsesportsenters store kompetanse på parasykling.
Spent på interessen
På grunn av at BikeRidderCamp dette året er en testpilot, blir det maks 20-25 plasser. Anne-Kristin Wadahl presiserer at Foreningen Ridderrennet vil forholde seg til de enhver tid gjeldene anbefalinger fra FHI. I tillegg må arrangementet godkjennes av kommuneoverlegen i Øystre Slidre.
– Vi har avlyst alle våre arrangementer i sin vanlige form etter at koronapandemien slo ned over oss. Nå håper vi at dette skal være startskuddet tilbake til «normalen» og igjen få gjennomføre arrangement på Beitostølen. Det blir spennende og se på interessen og oppslutningen for BikeRidderCamp. Vi håper dette vil gi oss en pekepinn på om arrangementet er levedyktig i fremtiden, sier Wadahl
Ridderrittet
BikeRidderCamp avsluttes søndag 8. august med et uhøytidelig og morsomt sykkelritt – Ridderrittet. Rittet er et av foreningens tradisjonsrike arrangement som ble arrangert i nesten 30 år på Beitostølen – siste gang i 2002.
– Ridderrittet ble arrangert på Beitostølen i 27 år. Siden har det vært et savn, og et ønske om å få dette arrangementet . Når el-syklene nå har kommet gir det nye muligheter for de som før ikke hadde kapasitet til å sykle, i tillegg til flere muligheter for våre deltagere. Disse gir helt andre muligheter, sier Wadahl.
Hun presiserer at deltakerne selv må ta med ledsager, dersom de trenger det.
– I og med at dette er en testpilot, må deltakerne ha med seg egen ledsager. Nå skal vi teste konseptet, for å se og lære. Vi håper det kan bli et arrangement vi kan bygge videre på i fremtiden. Vi gleder oss veldig til å ønske deltagere velkommen til Beitostølen igjen sier en spent Anne-Kristin Wadahl.
Søknadsportalen er åpen til 20. juni, og svar på søknaden mottas innen 30. juni.
Du kan søke om plass her:
https://www.checkin.no/event/31482/bikeriddercamp
Du kan lese mer om BikeRidderCamp her:
https://www.ridderrennet.no/bikeriddercamp/